Thursday, July 2, 2009

Csak a szépre emlékezem 5

Szóval: New Mexico. Mit is mondjak? Gyönyörű! Én mindig is szerettem a sivatagot (a depressziós texasi puszta kivételével), itt pedig még a hegyek is elkezdődtek, amit szintén imádok. Ha már erre jártunk, nem hagyhattuk ki az Ufó múzeumot Roswell-ben, ahol még az utcai lámpák is alienfejűek! A múzeum érdekes volt, a vendégkönyvbe is írtunk és itt történt meg az, hogy a világtérképen, ami a látogatók származását jelezte, beszúrtuk Magyarországba az első tűt. A magyarokat nem érdeklik az ufók? Kisebb utazás után pedig rátértünk a 666-os útra, ami Gallupot és Shiprockot köti össze, és amit a legtöbben a "Született gyilkosok" című filmből ismerhetnek. Egy átlagos "diner"-ben meg is álltunk egy pitére, de nem mertünk citromosat kérni, mert féltünk, hogy ki hívják a sheriffet. :) Az út mentén szálltunk meg egyébként egy igényes (három gyémánt!) motelben, reggel pedig hóesésre ébredtünk. Ezen meglepődtünk, merthogy még mindig sivatagos volt minden, aztán rájöttünk, hogy magasan vagyunk. :) Azért hógolyóztunk egyet, és indultunk tovább, a hó pedig egy-két órán belül elolvadt. Az út egyenes volt, hosszú, és magányos. Csak néha suhant el mellettünk valaki, vagy suhantunk mi el valaki mellett. Ha az emlékezetem nem csal, valahol itt láttunk egy "szellemvárost" (ghost town) is, amely kifejezés egy teljesen elhagyatott helységet jelöl, amin egyébként nem látszik, hogy miért is elhagyatott. Még rozsdásodó autók is voltak. Nem, nem álltunk meg nézelődni. A 666-os út aztán átvitt minket Coloradoba, de ott csak kicsit utaztunk, majd újra nyugatnak fordultunk, Utah, a síelés állama felé.



New Mexico tájkép



Ufó múzeum, Roswell, NM



Utcai lámpa, Roswell, NM



A 666-os út



"Szellemváros"



Colorado tájkép

6 comments:

  1. én mindig azt hittem, h a r666 a filmben csak egy elcseszett viccelődés a r66ra utalva.
    szellemvárost kihagyni: slaff. főleg, h fénygép is volt nálad: duplaslaff...
    :)

    ReplyDelete
  2. olvasgatom itt a beszámolót, minden részét, és rájövök, hogy akarok, menni. én is, oda. ami nagy szó, mert eddig mindig csak az USA északi része érdekelt...

    ReplyDelete
  3. rosebb: Ja, mi sem tudtuk, hogy a 666-os valóban létezik, amíg el nem indultunk. A 66-os út egyébként Albuquerque-nél van, ha jól rémlik, azon is mentünk egy szakaszt.
    brainoiz: Gyere már, oszt megcsináljuk! Mondjuk lehet, hogy először be kéne futnom, hogy píz is legyen... :/ Ah, pénz nem kell, csak gyere! :) Egyébként mindenhol van valami, amit érdemes megnézni. De egy északi road trip nekem még álom/terv, úgyhogy azt sem szabad feladni. Szóval, mikor jössz?

    ReplyDelete
  4. csatlakoznék, régi álmom válna valóra.

    ReplyDelete
  5. eshu,Lez: nagyon szépen köszönöm nektek :D remek lenne. pénzkérdés elsősorban, reménykedem, hogy jövőre egyenesbe jövök.

    ReplyDelete