Monday, April 27, 2009

A sötétben világító kutya után szabadon

Ha már génmanipulálunk, akkor miért álljunk meg a sötétben világító kutyánál? Például milyen lenne, ha képesek lennénk a háttérbe tökéletesen beilleszkedni képes kutyát, macskát, aranyhörcsögöt, tyúkot (?) tenyészteni? Vagy bérgyilkost! Klikk ide, hogy lásd mire gondolok. Azonkívül génmanipulált bérgyilkosunk (házörző kutyánk, aranyhörcsögünk :) harapása lehetne mérgező is, vagy esetleg az érintése. Vagy áramütést lenne képes generálni, mint az elektromos angolna. Aztán lehetne klónozni is, több ezret belőle, a Csillagok Háborúja mintájára. Minek ide a kiber-, robotizált hadsereg, "biokatonákat" akarunk!
Néha megijeszt a tudomány fejlődése, de valószínűleg sokan érezték magukat így az elmúlt néhányszáz évben. Ám mindent meglehet szokni. S, hogy lesz-e génmanipulált, új ember vagy állatfajunk, tíz éven belül úgyis kiderül. És azt is meg fogjuk szokni. És észre sem vesszük majd, hogy a tudományos fantasztikum élő valósággá változott körülöttünk. Mint ahogy ma sem vesszük észre. Sem az elmúlt évszázadokban.

2 comments:

  1. Mi van ma a tudományban? Félelmetes-e a tudás, illetve a nemtudás? Merül fel bennem.
    Nos láttam egy filmet ott egy arpócska szövetből kislánya születhetett a házaspárnak, újabb gyermeke, aki meghalt „őhelyette”. Fény derült a tényre, és hogy akkor most ez klónozás-e? Jöttek az aktivisták, akti(pistáskodni), pedig már kémcsőből is születik gyerek és a nemeket is simán befolyásolni lehet.

    Hol a tudomány határa?- feszegeted.
    Hol a Végtelen?- kérdezem.

    Mert a tudomány határa nagyjából ott, és mi icipicikék vagyunk még ahhoz is, hogy a világító kutya mechanizmusát átlássuk. Bizony ám!

    ReplyDelete
  2. Az alcazos polip a videon nagyon para! Ujabb ok, amiert soha sem megyek ki a beachre...

    ReplyDelete