Tuesday, April 28, 2009

Környezetvédelem, jótékonykodás és csajok

A környezetvédelem nagyon fontos. És divatos. Szó szerint. Múlt hét szombat este ugyanis divatbemutatón voltam, de nem is akármilyenen. Helyi modellek mutatták be helyi dizájnerek által tervezett kompozíciókat, amelyek mindegyike roppant ötletes volt, emelem ki ezt azért, mert a ruhák nem hétköznapi (ruha) anyagokból készültek. Nem, hiszen az egész este a környezetvédelemről szólt. Így a tervezett ruhák is eme nemes célra voltak hivatottak a figyelmet felhívni, úgyhogy mindenféle újra felhasznált vagy a témával kapcsolatos anyagokból gyártották őket. Például voltak műanyag bevásárló szatyrokból horgolt (!) ruhaköltemények. Kompozíciók szemetes zsákokból, gumikesztyűkből, csomagolópapírokból. Volt néhány ruha, amit használt CD lemezekből fabrikáltak össze. További felhasznált anyagok voltak még(a teljesség igénye nélkül, hiszen ki emlékezik több mint hetven kosztümre): újságpapír, régi magazinok, szigetelőszalag, sörökkupakok, zabpelyhes dobozok, választási kampányról megmaradt plakátok és jelvények, zuhanyfüggönyök, és hasonlók. Azonkívül, hogy a ruhák kiválóak voltak, a csajok is jól néztek ki, frizura és smink is beleszámítva természetesen, hiszen kedves lakótársam, a rendezvényt megszervező és lebonyolító fodrász és kozmetikai szalon munkatársa, úgyhogy muszáj szót ejtenem róla. Szóval az egész este kellemes hangulatban telt el. Pénzt is hozott rendesen, ami csak ezért fontos, hiszen jótékonysági célra ment az egész, helyi egyesületeknek. Nézze meg a képeket, akit érdekel.

4 comments:

  1. Környezetvédelemhez:
    nylon zacskó. 500 évig bomlik le. Kínában már nem adják azt a vékony típusút. Magam részéről nem kérem el a boltban és inkább egyenesen belepakolok a virágos ruhatáskámba. De ez már sok-sok éve így van és remélem, hogy példát tudok mutatni ezzel is.
    Divathoz:
    Természetes anyagokból készült ruhákat hordok (ha módom van rá, azt is megnézem, hol gyártották!). Valójában ez sokkal kényelmesebb is, mint a nylon és bőven lehetek ebben is nőies! Jó az, hogy nem csak én népszerűsítem!:)
    Világsztárok pózoltak mezítelenül és hívták fel a figyelmet az esztelen pazarlásra, ami ma a világban folyik. Itthon hazai színészek mutattak be hasonló ruhákat, melyekről írsz: dobozokból, hulladékból...
    Csajokhoz:
    Egyet tudtam megnézni. A haja olyan, mintha mondjuk két hétig nem mennék fodrászhoz és szépen magam mosnám meg, szárítanám, aztán maradna hullámos, vasalás nélkül.
    (Nem bánnám, ha nekem is lenne egy ilyen Lakótársam, igen értékelném, mert nagyon szép kreációkat bűvölhetne az én hajamból! Minden fazon jól áll: akár hullámos, akár sima, akár rövid, akár hosszú... kiváló minőségű hajam van!)

    ReplyDelete
  2. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  3. azt se felejtsetek el, hogy MUGATU-nak mar volt egy hasonlo otlete 10 evvel ezelott, de ott kifejezetten szemetbol csinaltak a ruhakat. Oriasi otlet (Hansel is so hot right now :) ) - Mugatu's Derelict Campaign

    ReplyDelete
  4. "Az Elle amerikai kiadása nemrégiben újrahasznosított papíron jelent meg, és címlapján öklömnyi betűk hirdették: zöld kiadás. Hogy a világ vezető trendmagazinja ilyen lépésre vállalkozott, az azt bizonyítja, amit mindannyian mi is tapasztalunk: a „zöld ügy” lassan kezd divatba jönni."
    Ti láttatok ilyen ELLE-t?:)

    ReplyDelete