Tuesday, October 6, 2009

Ákos

Akinek van mersze, olvassa el. Főleg a NIN-es részt ajánlom, nyilván NIN-rajongóknak (is). Miért is jó, hogy rendszeresen csekkolom a freemailemet, így ráakadhatok én is ilyen gyöngyszemekre.

6 comments:

  1. Elore is bocs, Emori, de az Akosnak egyszer meg lerugom az alkapcsat az arcarol :)
    Lez

    ReplyDelete
  2. Wow, azért mindegyik számból ki tudta hozni, hogy a végén saját magára terelje a szót. Egóbajnok a faszi. :)

    Azt viszont nem hittem volna, hogy valaha egyet fogok érteni vele, de most egy dologban igen: bármennyire is tisztelem Reznort, ezt a töltsd-le-ingyen-szarj-a-kiadókra attitűdöt kissé félrevezetőnek tartom, pont tőle - TR megengedheti magának, a legtöbb zenekarnak ez nem lesz járható út (vagy nem ebből fognak megélni). Könnyű úgy lázadni a megakiadók ellen, hogy van mögötted 20 év kultstátusz meg x millió eladott lemez, arról nem is beszélve, hogy a hőskorban hány NIN-maxinak volt x verziója, hogy a gyűjtők fizethessenek mindenért.

    ReplyDelete
  3. ez lemaradt: ennek ellenére maximális riszpekt Reznornak, amiért komplett cuccokat tesz letölthetővé ingyen. csak a zeneipar jövőjével érzem túl optimistának :)

    ReplyDelete
  4. hali,

    hehe - nem kell aggodni, amikor a Mode-t lehuzta, nalam mar elasta magat :)

    az utobbi evekben egyre csak azt veszem eszre, hogy otthon csak az megy, hogy EN mennyire tudom fikazni a masikat.

    nekem amig valaki nem tud felmutatni egy szintet, az ugy sem erdekel.

    halkan megsugom, hogy szerintem a Bonanza nelkul az Akos biztos nem lenne ott ahol most van.

    De mennyire jo a Reznornak, hogy milliomos, mi? - ez meg a masik mentalitas, hogy Amerikaban mindenki milliomos :) Milyen jo nekunk :)

    --iM

    ReplyDelete
  5. brainoiz: Az tény, hogy a zeneiparnak sürgősen át kell alakulnia, és át is fog, pontosan annak köszönhetően, hogy bejött az internetes terjesztés. Amcsi viszonylatban egyébként tény, hogy nagy a Reznor, de lemezeladásban nem veszi fel a verseny a sok mainstream sztárocskával, egy lemezeladásnak pedig csak a töredéke megy az előadónak, letöltésekből pedig még kevesebb. Reznor fő kenyere a koncertezés, és valljuk be, hogy azt viszont nagyon nyomja. Többet koncertezik, mint akárki összeadva. Tény, hogy nem működik mindenkinek az ingyen adjuk a zenét, erre szerintem már ő is rájött (Niggy Tardust), viszony azért még így is szép gesztus tőle az ingyenalbum, meg az ingyen sávok, meg az ingyen remixhonlap, videóhegyek, kutyafüle, de ezt te is írtad. Itt az Ákosnál csak az a baj, hogy fogalma sincs, hogy mi történik a nagyvilágban, és csak dumál összevissza, meg tized annyit nem tesz a rajongóiért, mint a Reznor.
    Ja, az egója meg annyira bosszantó, hogy hihetetlen. Annyira nem jó. Jobban tisztelném, ha lenne egy kis alázat és hála a fasziban.

    ReplyDelete
  6. eshu, egyetértek minden szavaddal.

    ReplyDelete