Saturday, November 20, 2010

Elsőként...

...Tobak Jenci olvasta el a frissen megjelent regényt, ha hinni lehet a visszajelzéseknek, és ez azt is jelenti, hogy végig lehet jutni rajta. LOL (Na jó, azért másoknak is sikerült korábban :) Köszönjük szépen neki. Ezenkívül, többen is érdeklődtek az iránt, hogy megjelenik-e a könyv papírformában. Jó kérdés. Ha találunk nagyon olcsó nyomdát, akkor magánkiadásban talán. Ha sokan jelzik igényüket a Terra oldalán, lehet esély. Jelezzetek, kérjetek. Most pedig lássuk, ki lesz a második! :)

3 comments:

  1. Magyarországon van egy csomó digitális nyomda - annyi példányt nyomnak, amennyit kérsz, nem kell aggódni, hogy sok vagy kevés a kiadott mennyiség(és nem kell helyet találni arra, hogy valahol tárold a még eladatlan könyveket, ami szintén probléma tud lenni). Ha akarod, keresek linkeket.

    Az igazi probléma viszont nem is a kinyomás, hanem az, hogyan jut el az olvasókhoz. Terjesztő nem veszi át a magánkiadást (tudtommal), ezért marad az a lehetőség, hogy valaki bejelentkezik nálad, előre fizet, megkapja a könyvet: ez a klasszikus Print on Demand megoldás.

    Ezt viszont külföldről nehezebb intézni, lehet, hogy érdemes megnézned a http://lulu.com oldalát: feltöltöd hozzájuk a könyvet betördelve, az érdeklődők ott megrendelik, fizetik, a lulu postázza. (Még nem próbáltam, de elméletileg így megy.) Van egy magyar verziója, a http://lilli.hu/, erről csak azt tudom, hogy létezik.

    (Tobak Jencinek pedig üdv innen is :) )

    ReplyDelete
  2. Remekül hangzik, utánanézünk, kitaláljuk. Köszi, brada. :)

    ReplyDelete
  3. Ricsi, ezt az oldalt biztos ismered:
    http://mek.oszk.hu/
    szerintem bekerülhetne ide is. Terjednek nálunk is a tenyérből olvasó emberek, jómagam is ezzel rövidítem a buszozásokat...

    ReplyDelete